Μεγάλη προσοχή!! την Παρασκευή 4/10/2019 στην περιοχή της Θράκης, αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις από το μεσημέρι της Παρασκευής. (Οδηγίες προστασίας)

Με βάση τα νέα προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και το Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 30/09/2019  για τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 4/10/2019 προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή της Θράκης,

Γενική Πρόγνωση Καιρού Ελλάδος (3-7 ημερών)

FPGR93 LGAT 301000
ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ 3 ΕΩΣ 7 ΗΜΕΡΩΝ
ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 30-09-2019 / 1300 C
ΚΑΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2019 ΕΩΣ ΚΑΙ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2019

ΤΕΤΑΡΤΗ 02-10-2019
Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα πυκνώσουν και το βράδυ θα ξεκινήσουν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικάαίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα
κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Τοπικές ομίχλες τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα βορειοανατολικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Γρήγορα στα δυτικά και από το μεσημέρι στα ανατολικά θα επικρατήσουν νοτίων διευθύνσεων άνεμοι 3 με 5 μποφόρ, με τάση ενίσχυσης τη νύχτα στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά.

ΠΕΜΠΤΗ 03-10-2019
Στα δυτικά και μετά το μεσημέρι στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 04-10-2019
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρά, μέχρι το απόγευμα στα δυτικά, από το μεσημέρι στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά και το βράδυ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από τις μεσημβρινές ώρες βαθμιαία στα δυτικά και τη Μακεδονία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 05-10-2019
Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τη Θράκη καθώς και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και βαθμιαία στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και τα βόρεια.

ΚΥΡΙΑΚΗ 06-10-2019
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, στα ανατολικά τις πρωινές ώρες και στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.