Πολιτιστικοί Χώροι

Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής

Περιγραφή: Στα πλαίσια της Α΄ Φάσης του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Κομοτηνής έχει κατασκευαστεί το Κτίριο (ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ) συνολικού εμβαδού περίπου 6.623,81 τ.μ. και όγκου 30.200 κ.μ. Η Α΄ Φάση του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου Κομοτηνής έχει:

- Δυνατότητα φιλοξενίας μεγάλων σχημάτων (όπερα, θεατρικές παραστάσεις κλπ)

- Δυνατότητα εναλλαγής σκηνικών μεγάλου όγκου, μεγέθους και ποσότητας (μεγάλο ύψος πύργου σκηνής, μεγάλη σκηνή, ΡΙΤ και πλάγιες σκηνές)

- Άνετους Βοηθητικούς χώρους εξυπηρέτησης κοινού

Φιλοξενεί 705 καθήμενους.

Αρμόδιος φορέας Διαχείρισης: ΑΝΡΟ Α.Ε.

Χωροθέτηση: Αγ. Βαρβάρας Κομοτηνή.

Επισκεψιμότητα: Κατόπιν συνεννοήσεως (2531034071) Το κτίριο είναι πλήρως προσβάσιμο.

 

ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής

Περιγραφή: Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 1984. Οι στόχοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κομοτηνής είναι οι εξής: Η οργάνωση και παρουσίαση Επαγγελματικών Θεατρικών παραστάσεων. Η αξιοποίηση και ανάδειξη ντόπιου στελεχιακού καλλιτεχνικού δυναμικού. Η παρουσίαση παράλληλων θεατρικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. Η λειτουργία ερασιτεχνικού σχήματος στα πλαίσια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ σε συνεργασία με την πανεπιστημιακή κοινότητα. Η συμμετοχή στις καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κομοτηνής. Η ανάδειξη του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ σε ζωτικό φορέα καλλιτεχνικής ανάπτυξης και πνευματικής καλλιέργειας, που μπορεί να συνδιαλέγεται γόνιμα σε θέματα πολιτισμού, τόσο με τους όμορους Βαλκανικούς λαούς, όσο και με τους απόδημους Θρακιώτες.

Αρμόδιος φορέας Διαχείρισης: Χρηματοδοτείται βάση προγραμματικής σύμβασης μεταξύ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ - Δήμου Κομοτηνής και Υπουργείου Πολιτισμού. Η διοίκησή του ορίζεται από το Δήμο Κομοτηνής

Χωροθέτηση: Γεωργίου Κονδύλη 30, Κομοτηνή.

Επισκεψιμότητα: Το κτίριο είναι προσβάσιμο. Επισκέψιμο μετά από συνεννόηση (2531037770)