Πρεμιέρα της παράστασης των ΔΗΠΕΘΕ Σερρών-Κομοτηνής "Οψόμεθα εις Φιλίππους"

 

 
ΘΕΜΑ:Πρεμιέρα της παράστασης των ΔΗΠΕΘΕ Σερρών-Κομοτηνής
 «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο Φεστιβάλ Φιλίππων
 
            Με επιτυχία δόθηκε την Παρασκευή 11 Ιουλίου, η πρεμιέρα της παράστασης «Οψόμεθα εις Φιλίππους» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Φιλίππων σημαίνοντας τυπικά και την έναρξη της εφετινής διοργάνωσης.
            Η παράσταση δεν παρουσιάστηκε στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, αλλά στον κάμπο των Φιλίππων, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο απέναντι από τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων. Πρόκειται για το σημείο όπου δόθηκε η ιστορική μάχη των Φιλίππων (42 π.Χ.), εκεί όπου ο στρατός των δημοκρατικών Βρούτου και Κάσσιου (των δύο συνωμοτών που διέπραξαν τη δολοφονία του Ιούλιου Καίσαρα), γνώρισε την ήττα από τα στρατεύματα του Μάρκου Αντώνιου και του Οκτάβιου.
            Η παράσταση βασίζεται στο έργο Ιούλιος Καίσαρας, Πράξη Ε του Σαίξπηρ και στους Παράλληλους Βίους του Πλούταρχου.
Ανέβηκε σε μετάφραση μετάφραση Κ. Καρθαίου, σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, σκηνικά-κοστούμια Ελένης Στρούλια, μουσική Γιώργου Ανδρέου, φωτισμούς Κατερίνας Μαραγκουδάκη, επιμέλεια κίνησης Μαρίας Κολιοπούλου.
Τους ρόλους ερμήνευσαν οι ηθοποιοί Ρηνιώ Κυριαζή Βρούτος, Παντελής Δεντάκης Κάσσιος, Κωνσταντίνα Τάκαλου Μάρκος Αντώνιος, Κατερίνα Λυπηρίδου Αφηγητής, Σύρμω Κεκέ Πορκία, Αρης Τσαμαπαλίκας Κάσκας, Νίκος Τουρνάκης Αρτεμίδωρος, Θάνος Τοκάκης Ιούλιος Καίσαρας / Οκτάβιος Καίσαρας, Ηλίας Κούτλας, Ειρήνη Βασιλάτου.
            Την πρεμιέρα τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους, o Boυλευτής Σερρών Μάρκος Μπόλαρης μετά της συζύγου του, ο Δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτζής, ο Δήμαρχος Φιλίππων Λάζαρος Τσαταλμπασίδης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής Γιώργος Ναβροζίδης, η Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Καλλιόπη Ευαγγελίδου, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής Καβάλας Δημήτρης Ιωάννου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Λασπόλουτρα Κρηνίδων Χρήστος Πασχαλίδης, η αντιπρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Άννα Σπαθώνη, ο τέως Δήμαρχος Σερραίων Ανδρέας Ανδρέου, ο τέως Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών Νίκος Αργυριάδης, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών Στέργιος Σαουλίδης, Στέλιος Γαλάνης και ο Πρόεδρος της ΔΕΠΑΑΝΑΦ Ηλίας Κουμελίδης. η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Καρκανεβάτος και η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη.