ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Αγαπητοί συνδημότες,

Για την προστασία της υγείας σας και λόγω της εφαρμογής των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης του Κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) του Δήμου μας από Δευτέρα  16/03/2020 και μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης, θα λειτουργεί μόνο κατά την πρωινή βάρδια, ήτοι:

- Από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 π.μ. - 15:00 μ.μ.

Επισημαίνεται, ότι μπορείτε να χρησιμοποιείτε τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του www.ermis.gov.gr και να αιτείσθε πιστοποιητικά και βεβαιώσεις μέσω αυτής της εφαρμογής, η οποία έχει σχεδιαστεί και αναπτυχθεί για τον σκοπό αυτό και ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες που καλύπτουν όλο το εύρος του Δημόσιου Τομέα και οι οποίες θα σας αποστέλλονται στην ηλεκτρονική σας θυρίδα (προσωπικό e-mail) ή στην ταχυδρομική διεύθυνση που επιθυμείτε με χρέωσή σας.

  1. Για την τηλεφωνική εξυπηρέτησή σας μπορείτε να επικοινωνείτε στα κάτωθι τηλέφωνα:

Α) Για το ΚΕΠ επί της Πλατείας Ειρήνης : 25313 -50001, -50003, -50005, -50009, -50010, -50011, -50012, -50015, -50016 και στο email: d.komotinis@kep.gov.gr.

Β) Για το παράρτημα ΚΕΠ στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας:25313 -50121, -50272, -50273, -50275, -50276, -50122 και στο email: n.rodopis@kep.gov.

2) Υποβάλλετε αιτήσεις στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Εθνικής Πύλης ΕΡΜΗΣ, παραλαμβάνοντας τα αποτελέσματα (πιστοποιητικά, βεβαιώσεις κ.λ.π.) ως εξής:

  • Για τα πιστοποιητικά γεννήσεως και οικογενειακής καταστάσεως η παραλαβή είναι άμεση και μπορείτε να τα εκτυπώσετε στον εκτυπωτή σας.
  • Για τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως γάμου και θανάτου, υποβάλλετε το αίτημά σας ηλεκτρονικά στην ως άνω Πύλη, δηλώνετε το ΚΕΠ από το οποίο επιθυμείτε την παραλαβή του αιτηθέντος εγγράφου, το ΚΕΠ θα το ανεβάζει στην ηλεκτρονική σας θυρίδα και θα το εκτυπώνετε.
  • Για τις βεβαιώσεις μονίμου κατοικίας, υποβάλλετε ηλεκτρονικά το αίτημά σας στο ΚΕΠ στο  οποίο επιθυμείτε, επισυνάπτοντας στην αίτησή σας φωτοαντίγραφο Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και το έντυπο του Ε1, στην τρίτη σελίδα του οποίου είναι δηλωμένη η διεύθυνση της κύριας κατοικίας σας.  Τη βεβαίωσή σας όταν είναι έτοιμη θα μπορείτε να την εκτυπώνετε από την ηλεκτρονική σας θυρίδα.
  • Από το gsis.gr.  μπορεί να εκδοθεί το e-παράβολο που χρειάζεται για ανανέωση των αδειών οδήγησης, για έκδοση διαβατηρίου, για έκδοση ταυτότητας κ.λ.π.
  • Απο το oaed.gr. μπορεί να γίνει η ανανέωση των δελτίων ανεργίας και η έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας.
  • Από το stratologia.gr.  με τους κωδικούς του taxisnet δίνεται η δυνατότητα υποβολής αιτημάτων όπως η απογραφή στρατευσίμων γεννηθέντων το 2002  , η αίτηση αναβολής λόγω σπουδών ή διακοπής αναβολής καθώς και αίτηση χορήγησης πιστοποιητικών στρατολογικής κατάστασης.

 

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.